De ce Twitter solicita din nou resetarea parolelor
Intr-un post recent pe blogul Twitter Status, compania a indicat un anume webdesigner ca fiind principalul vinovat din spatele recentelor atacuri de phising. Se pare ca acesta creeaza de cativa ani copii ale unor site-uri de torrente care cer utilizatorilor sa-si creeze conturi si sa-si seteze parole. Pasul urmator: acele site-uri sunt vandute unor terte parti, la care hacker-ul are acces. Mai mult de-atat, acesta poate intra si pe conturile de Twitter ale utilizatorilor.
Platforma de social networking nu a facut publice numele site-urile de torrent care au fost victimele acestei scamatorii. Cu toate acestea, utilizatorii au fost sfatuiti sa-si reseteze parolele, mai ales daca stiu ca au conturi pe pagini de torrent.
Inca o data, Twitter a pus accent pe importanta setarii unei parole complexe, de preferat o combinatie intre litere si cifre cat mai greu de ghicit, de minim 8 caractere si care sa nu includa cuvinte comune precum ''password'', nume sau adresa de email.
De asemenea, Twitter recomanda folosirea de parole diferite pentru site-uri diferite. Cum cei mai multi au o singura parola pentru cele, sa zicem, 10 site-uri pe care intra zilnic si e destul de dificil sa memorezi cate o parola pentru fiecare pagina web vizitata, acest deziderat ramane unul dificil de implinit.
Evident, se asteapta ca, in urma atacurilor tot mai dese ale hackerilor asupra retelelor sociale, acestea sa-si inaspreasca masurile de siguranta, astfel incat sa diminueze pe cat posibil riscurile de securitate pentru utilizatorii sai.
Sursa: mobile-news.ro