Street Art @ Street Heroes
La Street Heroes 2011, concursul de graffiti va fi inlocuit cu un demo care poarta eticheta “Once in a lifetime!”
Un mare artist si intelept (inca in viata) afirma acum scurt timp ca “Fara Graffiti nu se poate vorbi despre o adevarata Cultura Urbana!” Iar la sustinere nu a intarziat nici cel mai vechi reprezentant al culturii imagistice de strada.
Pentru prima dată în istoria culturii urbane româneşti, graffiti-ul dă mâna cu colajul pentru o acoperi un perete de 3 metri înălţime şi 15 de metri lungime! Celebri deja la nivel naţional prin intermediul pereţilor pe care şi-au aşternut spray-urile şi prin proiectele de arta stradală demarate, Kero şi Allan Dalla au invitat alături de ei un artist ce nu mai are nevoie de nici o prezentare: Ion Barladeanu.
Artistul român, recunoscut international, care a uimit lumea artei cu colajele sale, colaborează cu doi street art-isti români – Kero si Allan Dalla – îmbinând două generatii si tehnici diferite într-o singura lucrare de colaj si desen. Rezultatul se doreste sa fie o lucrare de artă contemporană, care să pună în lumină atât din punct de vedere imagistic, cât şi conceptual, identitatea natională contemporană, având la bază inspiratii din folclorul si traditiile românesti. Ion Bârlădeanu, un adevărat erou al străzii, a arătat lumii întregi că talentul nu dispare niciodată si trece peste orice obstacol intalnit.
“Nea Ion” a fost descoperit la vârsta de 62 de ani , cu 3 ani în urma, ca si un mare artist care l-ar fi echivalat pe celebrul Andy Warhol în arta vizuală contemporană.
Ion Barladeanu a început să creeze colaje în regimul comunist si a continuat si după Revolutie. Fără să aibă habar de vreun curent artistic, autorul de la marginea societătii si-a urmărit doar pasiunea. Hobby-ul său e un război personal cu lumea reală. Nu are nimic dintr-un discurs artistic estetizant, ci este extrem de critic la adresa “adevărului” oficial.
KERO
…este un personaj cu o activitate proeminentă în street art-ul românesc, numărându-se printre pionerii scenei graffiti din România care au pus bazele acestei culturi urbane la noi în tară, pe care a promovat-o cu success si pe plan international. Fiind un graffer autodidact, fără vreun studiu în domeniul artei, combină talentul său înnăscut cu improvizatia si materialele de care dispune pentru a se exprima liber în locatii nonconformiste, revendicând spatiul public ca si o galerie infinită în care arta sa este pentru toti, nu doar pentru cei care isi permit să o cumpere. Atât notorietatea sa în rândul street art-istilor, cât si experienta prolifică acumulată de-a lungul a mai bine de 10 ani de activitate, fac ca acest tânăr artist să fie considerat un erou al străzii.
Allan Dalla
…revine la a doua editie de Street Heroes cu acelasi stil ermetic, experimentalist ce are la baza geometrizarea la nivel micro a exteriorului, refuzul asimilarii si respectarii regulilor perspectivei pentru a sugera efecte vizuale puternice. Prin compunerea personajului intocmai si descompunerea lui in forme suprarealiste, Allan Dalla exprima viziunea artistica prin optiunea catre un univers intens colorat, conturat in forme cubice.
Mai mult ca sigur ca ai apucat deja sa admiri operele celor 3 artisti.
La Street Heroes 2011 vei avea ocazia unica sa ii urmaresti LIVE!
Mai sunt doar cateva zile pana la inceputul celui mai mare festival de cultura urbana din Sud Estul Europei! Pe 17 si 18 Septembrie TREBUIE sa fii in Parcul Tineretului! Numai asa Eroii Strazii vor invinge in lupta cu rutina si obisnuitul!
Street Heroes 2011 va avea loc in zilele de 17 şi 18 Septembrie în Parcul Tineretului din Bucureşti si va aduna la un loc tot ce-ţi trece prin cap când vine vorba de cultură urbană: Skateboarding, BMX, Bboying Battle, Graffiti & Collage, Streetball, Slackline, muzici bune şi alte surprize.
Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librariile Humanitas si Carturesti, magazinele Domo - in magazinele Ollie Gang Shop Bucuresti, Ollie Gang Shop Brasov, Rulez, Most Wanted (Fabrica) si H2O; online pe www.eventim.ro.
brosura: http://issuu.com/sirsmackwell/docs/brosura_2011