Noaptea Alba a Filmului Romanesc @ Control

Vineri 20 septembrie, ora 21.00:
Noaptea Albă a Filmului Românesc @ Control
Şi caii sunt verzi pe pereţi (2012, r. Dan Chişu) || Scurtmetraje din selectia TIFF 2013
Vineri, 20 septembrie, Control devine gazda proiecțiilor lungmetrajului ” Şi caii sunt verzi pe pereţi” , regizat de Dan Chișu și a filmelor scurte românești selectate din proiecțiile prezentate la TIFF 2013.
Titluri lansate recent pe marile ecrane, premiere, comedii, drame sau documentare vor reuni cinefilii în fața marilor ecrane, cu ocazia unuia dintre cele mai importante evenimente de promovare a cinematografiei autohtone, Noaptea Albă a Filmului Românesc.
Fb event
Open doors: 20:30h
Sala Berlin/ Control club - Str. Constantin Mille, nr. 4
www.facebook.com/clubcontrol
_ - _ -
Program:
h 21:00 - Şi caii sunt verzi pe pereţi (2012, r. Dan Chişu)
Şi caii sunt verzi pe pereţi este o poveste despre iluzia îmbogăţirii. Într-o ţară precum România, oamenii cred că a deveni bogat peste noapte nu este doar posibil ci şi uşor realizabil. Plecând de la această realitate, filmul urmăreşte două destine: primul este cel al unui cuplu tânăr care câştigă la tombolă o sumă importantă de bani, iar cel de-al doilea este al unui magazioner care îşi pierde slujba din cauza lipsei cunoştinţelor de calculator.
- - -
h 23:00 - Scurtmetraje din selectia TIFF 2013
12 minute (r. Nicolae Constantin Tănase)
"În practica toleranţei, inamicul tău iţi este cel mai bun profesor." (Dalai Lama)
Bad Penny (r. Andrei Creţulescu)
Într-o noapte din preajma Sărbătorilor, într-un parc pustiu, doi borfaşi jefuiesc un individ straniu.
Claudiu şi crapii (r. Andrei Tănase)
Claudiu lucrează la raionul de peşte proaspăt, într-un hypermarket de la marginea oraşului. Când, într-o zi, unul din crapii vii înghesuiţi în acvariul lor mult prea mic începe să tuşească şi să horcăie ca un om, Claudiu se hotărăşte să ia măsuri.
În acvariu (r. Tudor Cristian Jurgiu)
George şi Cristina nu ştiu daca să se despartă sau nu. Aşa că pe parcursul unei nopţi încearcă şi-aşa şi-aşa de mai multe ori.
My Baby (r. Luiza Pârvu)
Iulia, paznic de noapte al unei clădiri în construcție, Andi, designer de interioare, și Ana, profesoară de limba engleză, sunt legați de o serie de decizii care le pot schimba viețile pentru totdeauna. Destinele fiecăruia dintre ei depind de acțiunile celorlalți. Un film misterios și atipic, în care geamurile translucide nu sunt neapărat transparente.
Pastila fericirii (r. Cecilia Felmeri)
Răzbunarea. Te unge pe suflet. Dar totul are un preț..
Şanţul (r. Adrian Silişteanu)
Vasile refuză să-şi însoţească soţia la o slujbă religioasă motivând că trebuie să termine şanţul din faţa casei. El incearcă să îşi găsească pe cineva să îl ajute, iar Petre, un tânăr țigan din sat, pare a fi persoana cea mai potrivită.
O umbră de nor (r. Radu Jude)
"Iată, ticăloasa mea viaţă ca un somn a trecut, ca o umbră de nor, ca o floare de câmp s-a veştejit şi încheieturile mădularelor mele au început a slăbi în trupul meu, a se schimonosi şi a se clătina. Iar răutăţile faptelor mele au covârşit mulţimea nisipului mării." (fragment dintr-o rugăciune)
_ _ _
Cea de-a patra ediție a evenimentului a pregătit spectatorilor o serie de proiecții speciale ale unor filme de referință pentru cinematografia românească. În 1993, regizorul Nae Caranfil își lansa primul lungmetraj din carieră, È pericoloso sporgersi, selectat în cadrul “Quinzaine des Réalisateurs” (Festivalul de Film de la Cannes) și distins cu patru premii internaţionale şi cu două premii naţionale: Marele Premiu la Festivalul Internaţional al Filmului de la Bratislava, 1993; Premiul Criticii “Michel Pérez” la Festivalul Internaţional al Filmului de la Montpellier, Franţa, 1993; Premiul Special al Juriului şi Premiul Franţei de Vest la Festivalul European al Filmului, Boule, Franţa, 1994; Premiul pentru Scenariu şi Premiul de Debut al Uniunii Cineaştilor din România, 1993.
Spectatorii sunt așteptați la proiecțiile de film românesc în locațiile: Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Naţional al Tăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Zile si Nopti, Jurnalul National, BeWhere, SapteSeri, VICE, Decat o Revista, SUNETE, TATAIA, Arte si Meserii, Ziarul Studentesc Carevasazica, IQads, Feeder, Veioza Arte, Metropotam.ro, InfoMusic.ro, Musicnights.ro, Urban.ro, Bestmusic.ro, Metalhead.ro, Metalfan.ro, No.3.ro, b365.ro, 9am.ro, Modernism.ro, Liternet.ro, partyhub.ro, Tonight.eu, Hipmag.ro, Anyplace.ro, tilllate.com, iConcert.ro, Nights.ro, Beatfactor.ro, Gingergroup.ro, Orasulm.eu, hailaconcert.ro, Rockstage.ro, MaximumRock , alternativ.ro, electroblog.ro, muzicabuna.ro, hyperliteratura.ro, studentie.ro, Mixtopia.ro, sofresh.ro, sub25.ro, subAsfalt.ro, cooperativaurbana.ro, 121.ro, afterhours.ro, vinsieu.ro, evenimenteincluj.ro, indiescouts.ro, letsrock.ro, bestial.ro, rockout.ro